Om Produktplacering

Produktplacering är den reklam du utsätts för när du oftast är som mest motiverad och öppen för nya intryck. Det kan tex. vara när du tittar på din favoritserie eller när du ser en spännande film. Produktplacering är marknadsföring av ett varumärke – produkt eller tjänst i ett sammanhang som inte brukar förknippas med reklam, för görs placeringen bra,  ja då integreras den snyggt och passande i handlingen så tittaren inte störs av exponeringen, den bara registreras.

Produktplacering är mer regel än undantag nu för tiden och marknaden ökar. Dels för att många väljer att se filmer via play tjänster där de slipper de traditionella reklamavbrotten.

Under mina 14 år som produktplacerare har jag lärt mig att det är viktigt att produkten i fråga inte ifrågasätts av tittaren utan blir en naturlig del av handlingen.

Många filmproduktioner behöver extra stöd från näringslivet för att helt enkelt kunna göra bättre film så hör gärna av dig om du är intresserad av detta som ett alternativt medieval eller om du ska producera en bra film eller serie.